Image by Debby Hudson

Ajankohtaista

 
6b737c98-c5d1-495e-be10-a63620adc7ca_edited_edited.png

Aineiston teemat taiteilijoille materiaaliksi

Kuurojen kokemukset konkretisoituvat lauluksi

Haastatteluaineistoa on kasassa runsaasti ja viittomakielisen videoaineiston litterointi on parhaillaan käynnissä. Samanaikaisesti aineiston analyysiprosessi on käynnistynyt. 

Tutkijat ja VisualVoice tapasivat Helsingissä 29.9. Oodissa. Outi kertoi taiteilijoille aineistossa nousevista keskeisistä teemoista, joita taitelijat voivat hyödyntää osana biisintekoprosessia. Tällä tavoin kuurojen kokemukset tulevat näkyväksi ja kuulluksi viittomakielisen ja suomenkielisen laulun myötä. 

 

Kevään koonti

Tutkimushankkeen kesäpäivä 21.6. 2022 Oulussa

Tutkijat Marjo, Outi ja Katja kokoontuivat Oulussa kokoamaan kuluneen kevään antia. Outi on kiertänyt koko kevään ympäri Suomea haastattelemassa kuuroja heidän koulu- ja asuntolakokemuksistaan. Myös Marjo on tehnyt haastatteluja. Lisäksi Marjo ja Katja ovat käyneet läpi arkistomateriaaleja, vanhoja opetussuunnitelmia ja aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Syksyllä tutkijat pääsevät aloittamaan aineiston analyysin. Hankkeen tutkijat jäävät nyt lomalle. Hyvää kesää kaikille!

Screenshot 2022-06-23 at 15.24.25.png
 
Screenshot 2022-05-20 at 12.27.12.png

Yhteistyö VisualVoicen kanssa käynnistymässä

Hankkeemme tavoitteena on lisätä dialogia kuurojen ja kuulevien välillä taiteen avulla. 
VisualVoice toimii tässä yhteistyökumppaninamme. 16.-17.5. 2022 lähdimme tutkimaan niitä tapoja, joilla laulun säveltäminen onnistuu yhdenvertaisesti. Kuvassa Laura ja Silva improvisoivat biisissä käsiteltävää aihetta.

 
 
Typewriter Keys

Tutkimushaastattelut

Ota meihin yhteyttä, mikäli haluat osallistua tutkimukseemme kertomalla omat muistosi. Sinua haastattelee oman valintasi mukaan joko viittomakielinen kuuro tutkija tai kuuleva tutkija tulkin välityksellä.

 

Tutkimushankkeen avajaisseminaari 18.1.2022 klo 14 - 16